Ik kan het niet laten

Geschreven door Lotje

Het is 04 jun 2020, 12:14


Ik kan het niet laten…

Op internet heb ik een plantje gezien, hee die wil ik ook hebben. Naam opgeschreven en op naar de winkel. Nee, daar hebben ze er nog nooit van gehoord. Jammer dus. Maar als je er toch bent, dan bekijk je even alle vissen en planten die ze in de verkoop hebben.
Terwijl ik in een hoekje sta, hoor ik een klant zeggen dat hij “die mooie maanvissen wil”. De verkoper vraagt niet naar het formaat van zijn bak, maar het is overduidelijk dat de klant geen ervaren aquariaan is. Ik krijg er dan altijd een beetje de pest in.
Terwijl de verkoper zich bezig gaat houden met een andere klant, vraag ik zachtjes aan de maanvissenman hoe groot zijn bak is. “Nou, ongeveer zo” en hij wijst met zijn handen een bakje aan van ongeveer 40 cm. Ik fluister tegen hem dat zoiets echt te klein is voor maanvissen, want nu zijn ze nog klein, maar volwassen….etc.
De man blijkt echt te luisteren en vertelt enthousiast dat dit zijn allereerste bak is. Wat moet hij dán nemen? Ik wijs wat kleine visjes aan, maar die vindt hij niet leuk. Inmiddels komt de verkoper weer terug en vraagt”: “’En… heeft u al besloten hoeveel maanvissen u wilt?” Ik ontplof bijna en durf nu hardop te zeggen dat die meneer maar een bakje van 40 cm heeft. Maar de verkoper kijkt me wat geïrriteerd aan en sist tegen me: “Ach, mevrouw, als we daar op moesten letten, dan verkochten we stukken minder.” De klant mompelt iets van: “Nou ja, ik geloof dat die mevrouw wel eens gelijk kan hebben, laat die maanvissen maar zitten.” Hij vertrekt uiteindelijk met….kleine visjes. Ik kan die man wel zoenen.
Ik kan het niet laten. In dergelijke winkels word je niet populair, maar het zal me worst zijn.

Lotje
Geplaatst: 25 jun 2011, 20:21
van: Kardinaaltje
Bekeken: 761

[ Toon onderwerp ]

Keer terug naar Columns