Bodem aanvullen

Geschreven door Lotje

Het is 04 jun 2020, 13:04


Bodem aanvullen

Mijn bodem bestaat uit Caviar. Kleine zandkleurige bolletjes waar een laagje hars omheen zit. Deze bodem heb ik al een jaar of acht en hoewel sommige aquarianen mij waarschuwen dat er veel te veel kalk in zit, waardoor je waterchemie uit balans raakt, heb ik daar nog nooit iets van gemerkt. Er blijkt inderdaad een ander merk te bestaan dat veel problemen geeft.
Maar af en toe moet ik wat nieuwe Caviar toevoegen omdat ik af en toe met het hevelen wat met mijn slang opslok. Geen probleem, nieuwe zak gekocht, goed uitgespoeld en met zo’n 30 schepjes een dikke laag achter in de bak gedaan.
Terwijl de bolletjes snel zakken zie ik dat ik een behoorlijke hoeveelheid bovenop mijn slapende (?) Corydoras albino’s heb gegooid. Ach, die zullen wel weer tevoorschijn komen, maar ik zie geen enkele beweging. Nou, maar even wachten, dan kruipen ze wel weer uit die nieuwe berg.
Na een half uurtje zie ik nog geen albino’s. Wat heb ik nou weer? Ik ga met mijn hand in de berg en schuif alles wat heen en weer. En ja hoor, daar zijn ze! “Hallo, welkom terug.”
Zouden ze anders gestikt zijn? Stel dat ik het niet gezien had. Daar word je dan toch wel even stil van.
Maar ik heb weer een bodem, hoog achterin, laag voorin. Volgens de ‘wetten’ van de topaquarianen!

Lotje
Geplaatst: 25 jun 2011, 20:25
van: Kardinaaltje
Bekeken: 721

[ Toon onderwerp ]

Keer terug naar Columns