Voor de gek gehouden

Geschreven door Lotje

Het is 25 sep 2020, 17:04


Voor de gek gehouden

Al een paar jaar heb ik een schooltje van 17 kegelvlekbarbelen in mijn bak. Mooie visjes en een prachtig schooltje dat ijverig heen en weer zwemt. En altijd zichtbaar bij de voorruit. Af en toe zie ik dat eentje behoorlijk dik is. Zwanger? Maar na twee dagen is ze weer op het oude gewicht. Kon ik maar zo snel wat pondjes verliezen! Maar misschien heeft ze toch wat eitjes gelegd, die weer opgegeten zijn door de concurrentie. Nou ja, daar kan ik weinig tegen doen, dus accepteren maar.
Twee weken geleden telde ik er nog maar 9. Zoeken, zoeken, maar ik kon er niet meer van maken. Ook de volgende dag…..9. Oké, een paar bejaarden moesten blijkbaar het loodje leggen. Wel raar, geen overleden visje gevonden. Opgegeten? Tja, het leven is soms hard.
Wat doet een vissenmens dan? Je vult je schooltje weer aan en koopt 8 nieuwe kegelvlekken. Ik telde er weer 17 en was zeer tevreden. Ik had weer een schooltje en alles zwom weer heen en weer, lak aan de andere vissen.
Maar…..gisteren ga ik weer eens tellen en tot mijn stomme verbazing kom ik op 26! Je telt weer eens na, en nog eens, wéér 26. Potver…..
Niks bejaard, een groep van 8 heeft blijkbaar een nieuwe politieke partij opgericht! Waarbij ze o.a. besloten dat ze voorlopig, om te vergaderen, even achter en in de planten willen rommelen, zodat ze niet meer zichtbaar zijn. Hun ondernemingsraad wil namelijk dat ze achter de coulissen rustig moeten leren hoe later actie te voeren.
Nou, daar zit ik dan, met een enorme school. In een 120cm bak. Maar dan denk ik: beter een te grote dan een te kleine school. Het gekke is dat ze met z’n 26-en nu weer in een groep zwemmen. Blijkbaar was het actieplan toch niet helemaal te realiseren. De laffaards!
Geplaatst: 28 jun 2011, 12:15
van: Kardinaaltje
Bekeken: 720

[ Toon onderwerp ]

Keer terug naar Columns