Betta splendens(De siamese kempvis)

15-04-2006 door Diesel

Het is 04 jun 2020, 10:55


De Betta splendens


Oftewel de Siamese kempvis behoort tot de familie "Anabantiae"
Ook deze vis is een grote favoriet van me. Het is een trotse mooie vis ,maar de Nederlandse naam(De Kempvis) doet al vermoeden dat het geen lieverdje moet zijn. Ik heb deze vis samen met clown Botia ,kegelvlek barbelen,vliegende vossen,en garnalen gehouden ,zonder problemen. Alleen als je hem samen zet met een man van hetzelfde ras knokken ze tot de dood er op volgt,hoe groot je bak ook is.
Ik ben hier op eigen ervaring achtergekomen toen 1 van mijn vrouwen een man bleek te zijn. Als de man nog jong is dan is het geen probleem want deze houd zich nog in. Maar op een gegeven moment gaat het fout en zal de volwassen man steeds meer op de andere man gaan jagen.

Ook de vrouwen zijn geen lieverdjes. Ze zullen ook achter elkaar blijven jagen en de zwakste van de groep zal altijd het haasje zijn. Het is daarom ook niet echt een vis voor iemand die dit gedrag niet graag in zijn aquarium ziet
De betta splendens zoals wij hem kunnen is de kweekvorm ,de natuurvorm is een plakat man,maar de plakat die er nu is dat is ook een kweekvorm.
Er zijn diverse kweekvormen van deze vis. De echte natuurlijke vorm is zeer moeilijk aan te komen.
Nog wat algemene informatie. De betta splendens is een labyrinthvis die uit Azië komt. Het is een vis die normaal in een moeras overleefd en daarom ook niet teveel stroming in de bak wil hebben. Het is een vis die zich lekker voelt in een temperatuur tussen de 25 en 28 graden,met een P.H. tussen de 6 en 7,5
Hou de man minimaal met drie vrouwen aangezien deze vrouwen continu opgejaagd zullen worden door de man. Hierdoor word de aandacht wat meer verdeeld over de groep.
Schuilplaatsen in het aquarium,drijfplanten zullen zeer zeker gewaardeerd worden.


Mocht je met deze vis willen kweken,zorg dan in ieder geval dat je genoeg ruimte hebt,genoeg bakken en genoeg tijd.
Alle mannetjes zullen apart moeten worden gezet als ze wat ouder zijn. De vrouwtjes kunnen wel bij elkaar.

Maar met 1 goede kweek heb je het toch zeker over een 50 jongen waarvan denk ik de helft mannen.

Thor Warnawa
Geplaatst: 01 maart 2008, 20:25
van: Opzichter
Gewijzigd: 17 jan 2010, 17:01
van: Opzichter
Bekeken: 1653

[ Toon onderwerp ]

Keer terug naar Dieren