Aquafleur

17-12-2005 door Kardinaaltje

Het is 01 jun 2020, 5:14


Hoi mensen,

op uitnodiging van Aquafleur, welke een onderdeel vormt van
Aquadistri , hebben wij en een aantal medeforummers vandaag een kijkje achter de schermen van één van de toonaangevenste plantenkwekerijen in Nederland mogen nemen.

Gezien het feit dat er normaliter geen particulieren binnen komen, was het ons een groot voorrecht een kijkje in de "plantenkeuken" te nemen.

We werden verwelkomd met gebak en koffie, waarna de rondleiding volgde. Dit alles nadat een aantal van ons een klein half uur eerst in de kou voor de verkeerde deur heeft staan blauwbekken

Hey, een man met een handtasje

Afbeelding

Zelf ben ik nog nooit in een kwekerij geweest, laat staan bij een nationale en internationale marktleider van aquatische planten.

Eenmaal de kassen in, wisten we niet wat we zagen
Het is, dat de mist alleen buiten was, anders was het end van de kassen niet in zicht geweest. Rijendikke velden en tafels van alle bekende en iets minder bekende planten van alle maten waren te bezichtigen. Het is voor mij bijna niet te beschrijven om als plantengek tussen zulke enorme hoeveelheden aquatisch prachtgroen te wandelen. Dit is wat anders dan een 900 liter bakje

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Een paar Penningkruidjes

Afbeelding

Afbeelding

En wat Javavarentjes

Afbeelding


Guus, onze "junglegids" van Aquafleur voorzag ons van gedegen informatie. Niet alleen over de planten, maar ook over de logistiek, techniek en de markt.
Het is me nu volkomen duidelijk, waarom het ene plantje een andere prijs heeft, dan het andere plantje.

Na de jungletrekking hebben we nog even wat nagepraat onder het genot van een kopje koffie en het fenomenale uitzicht vanuit de kantine.

Voor ons was deze rondleiding een aquatisch hoogtepunt met een groen tintje
Geplaatst: 01 maart 2008, 20:25
van: Opzichter
Gewijzigd: 16 nov 2010, 19:34
van: Opzichter
Bekeken: 1522

[ Toon onderwerp ]

Keer terug naar Forum meetings