Wie heeft de gouden tip???

Pompen, opvoerhoogtes, verlies en vermogen. Interne of externe filters. Biologische filters.

Moderators: hans7, BertE, Ton, SugarLEVI

Wie heeft de gouden tip???

Berichtdoor JannyW » 24 dec 2006, 20:35

Ik heb een rio 300 maar ik vind de uitstroom erg hard gaan. Ik doe er momenteel een stukje grof doek met een elastiekje om.
Maar heeft iemand misschien een andere oplossing hiervoor?
M'n planten waaien de bak uit :shock:
JannyW
Gebruiker
 
Berichten: 274
Onderwerpen: 65
Afbeeldingen: 2
Geregistreerd: 04 dec 2006, 12:44
Woonplaats: utrecht
Verzonden: 0 Duimpje
Ontvangen: 0 Duimpje
Leeftijd:

Nederland
Soort aquarium: Juwel 300
Formaat: 121X50X65

Berichtdoor MartinK » 24 dec 2006, 20:37

de uitstroom richten op de voorruit, midden. daar hebben je planten er het minste last van.
overigens is de uitstroom van die juwel pompjes niet echt heel hard hoor...
m
graag gedaan
Avatar gebruiker
MartinK
Aquarioot
 
Berichten: 28977
Onderwerpen: 419
Afbeeldingen: 6
Geregistreerd: 09 mei 2003, 13:41
Woonplaats: Utrecht
Verzonden: 0 Duimpje
Ontvangen: 0 Duimpje
Leeftijd: 53

Bermuda
Soort aquarium: aqua40
Regio: ?
Formaat: aqua40

Re: Wie heeft de gouden tip???

Berichtdoor JannyW » 25 dec 2006, 14:06

Heb dus een interne pomp. Misschien helpt het als ik kleine gaatjes boor in het uitstroom pijpje.
JannyW
Gebruiker
 
Berichten: 274
Onderwerpen: 65
Afbeeldingen: 2
Geregistreerd: 04 dec 2006, 12:44
Woonplaats: utrecht
Verzonden: 0 Duimpje
Ontvangen: 0 Duimpje
Leeftijd:

Nederland
Soort aquarium: Juwel 300
Formaat: 121X50X65

Berichtdoor Dennisz » 25 dec 2006, 14:16

@martin : Ik heb ook een rio300 en vind hem juist wél hard blazen,mijn vissen hebben moeite met op hun gemak te kunnen zwemmen.
Heb hem zoals jij al zegt een tijdje op de voorruit gericht staan,maar nu blijven de vissen uit die rechterhoek(waar de filter staat dus) weg.

Heb je gen andere oplossing ? Ik dacht zelf om de uitstroom te verlengen met een buis oid met daar allemaal gaten in,en die dan op hoogte van de tl's over de hele langte van de bak laten lopen.

En mijn andere oplossing : weg ermee ! neem een buitenfilter,bioloog etc. :smile:
When you stop learning, you start dying
Avatar gebruiker
Dennisz
Gebruiker
 
Berichten: 699
Onderwerpen: 31
Afbeeldingen: 7
Geregistreerd: 10 sep 2006, 16:48
Woonplaats: Maastricht
Verzonden: 0 Duimpje
Ontvangen: 0 Duimpje
Leeftijd:

Nederland

Berichtdoor stingray1 » 25 dec 2006, 14:21

Veleng je uitloopmet een paar bochten van pvc. Hoe meer bochten hoe minder de uitstroom. Alhoewel ik van mening ben hoe meer circulatie hoe beter.
mvg
Frank
Ben op zoek naar Henlei P14 en Leopoldie liefts volwassen dieren. Graag alles aanbieden.
http://www.freshwaterstingray.nl
stingray1
Gebruiker
 
Berichten: 671
Onderwerpen: 81
Afbeeldingen: 13
Geregistreerd: 16 jan 2004, 0:41
Woonplaats: Hoogvliet
Verzonden: 0 Duimpje
Ontvangen: 0 Duimpje
Leeftijd:

Nederland

Berichtdoor J.F.Veenhof » 26 dec 2006, 15:18

Richt de uitstromer direct op de achterwand de kracht gaat dat er dan vanaf terwijl je circulatie wel goed blijft.

Groeten Johan
Lid van A.V. Aponogeton Zeist
J.F.Veenhof
Junkie
 
Berichten: 3086
Onderwerpen: 130
Afbeeldingen: 63
Geregistreerd: 13 mei 2003, 21:42
Woonplaats: Houten
Verzonden: 0 Duimpje
Ontvangen: 0 Duimpje
Leeftijd: 53

Nederland
Soort aquarium: Gezelschap, speciaal
Formaat: 1X 250/60/65 en een schuur vol

Berichtdoor Dennisz » 26 dec 2006, 15:59

Heb ik al geprobeert,maar dan is er bij mij juist geen circulatie meer,en het zand gaat opstuiven doordat een deel van de stroming naar beneden gaat.
When you stop learning, you start dying
Avatar gebruiker
Dennisz
Gebruiker
 
Berichten: 699
Onderwerpen: 31
Afbeeldingen: 7
Geregistreerd: 10 sep 2006, 16:48
Woonplaats: Maastricht
Verzonden: 0 Duimpje
Ontvangen: 0 Duimpje
Leeftijd:

Nederland

Re: Wie heeft de gouden tip???

Berichtdoor JannyW » 26 dec 2006, 16:16

Buiten filter is voor mij géén optie, bak draait nu bijna 9wkn en ga nu niet m'n binnenfilter verwijderen misschien over een aantal jaren.
Ik denk dat ik een stuk flexibele slang om de uitstroom ga plaatsen met gaatjes erin die gedeeltelijk op de achterwand en op het wateroppervlak gericht zijn.
JannyW
Gebruiker
 
Berichten: 274
Onderwerpen: 65
Afbeeldingen: 2
Geregistreerd: 04 dec 2006, 12:44
Woonplaats: utrecht
Verzonden: 0 Duimpje
Ontvangen: 0 Duimpje
Leeftijd:

Nederland
Soort aquarium: Juwel 300
Formaat: 121X50X65

Re: Wie heeft de gouden tip???

Berichtdoor rik » 26 dec 2006, 17:26

JannyW schreef:Ik heb een rio 300 maar ik vind de uitstroom erg hard gaan. Ik doe er momenteel een stukje grof doek met een elastiekje om.
Maar heeft iemand misschien een andere oplossing hiervoor?
M'n planten waaien de bak uit :shock:

misschien eens een fijner doek waar het water iets moeilijker doorheen kan?als je het ergens kan verstoppen achter planten of kienhout of zo kan je er een stuk pantykous omheen doen(bvb een stuk uit het been),dan is de druk over een groter oppervlak verdeeld.
Rik Verhulst
lid van Exotica Roeselare ,Danio Rerio Izegem en Zilverhaai Beringen
http://www.exoticaroeselare.be
http://www.daniorerio.be
http://www.zilverhaai.be/
rik
Gebruiker
 
Berichten: 293
Onderwerpen: 15
Geregistreerd: 26 apr 2004, 20:58
Woonplaats: roeselare,west-vlaanderen
Verzonden: 0 Duimpje
Ontvangen: 0 Duimpje
Leeftijd: 56

Belgium
Soort aquarium: plantenaquarium
Formaat: 168X70X60

Berichtdoor RV » 26 dec 2006, 20:16

Een dikker stuk over de uitstroom plaatsen...wel 2cm uitlaten steken en niet helemaal erover schuiven. Er zijn speciale stukjes te koop (trechtervorm) en heten lillipipe of zoiets
RV
Gebruiker
 
Berichten: 179
Onderwerpen: 20
Geregistreerd: 23 dec 2006, 16:17
Woonplaats: Amstelveen
Verzonden: 0 Duimpje
Ontvangen: 0 Duimpje
Leeftijd: 47

Nederland
Soort aquarium: Tropisch en koudwater
Formaat: Rio400:koudwater / Rio400:Tropisch / Rio180 Carantainebakje/Aquaja400L/Frager 320L

Berichtdoor highpoiss » 27 dec 2006, 22:41

Ik had ook problemen met mijn pomp rio 125 Zat een 600 liter pomp in, heb ik vervangen voor een 400 liter pomp Heb ik nu een klein weekje
Ik weet niet wat voor pomp er standaard bij jou rio 300 zit
meestal zijn de pompen die er standaard bij zitten te zwaar ,

Kijk maar op de verpakking in de aquarium zaak bij vervangings juwel pompen :idea:

de pomp die ik had was voor ca 400 liter aquarium inhoud
Heb nu ca 200 tot liter is genoeg voor mijn 125 liter aquqarium
vr gr Jeroen
highpoiss
Gebruiker
 
Berichten: 4
Onderwerpen: 1
Geregistreerd: 14 nov 2006, 22:56
Verzonden: 0 Duimpje
Ontvangen: 0 Duimpje
Leeftijd:

Nederland
Soort aquarium: tropisch zoetwater
Regio: Zuid America
Formaat: 80X36X50

Berichtdoor joopsaquarium » 27 dec 2006, 22:58

De uitloop verlengen met een stuk slang of buis met kleine gaatjes.
Misschien moet in het filter meer filtermateriaal zodat de doorstroom wat belemmerd wordt.
joopsaquarium
Verslaafde
 
Berichten: 1253
Onderwerpen: 26
Afbeeldingen: 48
Geregistreerd: 05 dec 2006, 21:37
Woonplaats: Doetinchem
Verzonden: 0 Duimpje
Ontvangen: 0 Duimpje
Leeftijd:

Nederland
Soort aquarium: Tropisch aquarium
Regio: Doetinchem
Formaat: 130X50X50: 325 liter

Berichtdoor Dennisz » 27 dec 2006, 22:59

Een 600 liter pomp is wel erg veel voor een bak van 125 liter ja..

In de rio300 zit een jumbo blabla,volgens mij de grootste pomp die juwel heeft (zelfde pomp zit bijv. ook in een trigon 450)
When you stop learning, you start dying
Avatar gebruiker
Dennisz
Gebruiker
 
Berichten: 699
Onderwerpen: 31
Afbeeldingen: 7
Geregistreerd: 10 sep 2006, 16:48
Woonplaats: Maastricht
Verzonden: 0 Duimpje
Ontvangen: 0 Duimpje
Leeftijd:

Nederland

Re: Wie heeft de gouden tip???

Berichtdoor JannyW » 28 dec 2006, 15:12

bedankt mensen, ga het eens uitproberen met stukje slang met wat gaatjes erin. Maar dat zal wel volgend jaar worden. Ben een beetje gammel na de feestdagen :lol: En lui..... :oops:
JannyW
Gebruiker
 
Berichten: 274
Onderwerpen: 65
Afbeeldingen: 2
Geregistreerd: 04 dec 2006, 12:44
Woonplaats: utrecht
Verzonden: 0 Duimpje
Ontvangen: 0 Duimpje
Leeftijd:

Nederland
Soort aquarium: Juwel 300
Formaat: 121X50X65

Berichtdoor Soundwave » 15 jan 2007, 8:59

Der bestaat voor Juwel een koppelstuk waar een slang aanzit.. deze kan je boven je bakrand bevestigen en zo het het water er uit laten stromen. ik doe dit principe met een opvoerpomp voor mijn amazone regensysteem. ( waarschijnlijk gaan mensen nu zeggen.. dat als je dit doet het c02). verdrijft maar het bestaat in elk geval.
Soundwave
Gebruiker
 
Berichten: 91
Onderwerpen: 7
Geregistreerd: 20 nov 2006, 11:34
Woonplaats: Voorburg
Verzonden: 0 Duimpje
Ontvangen: 0 Duimpje
Leeftijd:

Nederland
Soort aquarium: Rio 400 & Rio 300




Keer terug naar Pompen en filters

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast