Bakkenschouw bij NVR in Den Helder

Geschreven door Mirage

Het is 04 dec 2022, 6:29


Zaterdag 29 november 2008, eindelijk was het zo ver, de bakkenschouw bij Nvr in het pittoreske Den Helder. Dankzij mijn geweldige navigatie systeem (*uch*) waren we al snel ter plaatse..

Ik wilde dit verslag inleiden door te vertellen dat je helemaal geen top bak nodig hebt om een bakkenschouw te organiseren, het gaat immers om de gezelligheid (en de koffie).. Helaas zag ik die inleiding bij aankomst al in duigen vallen, want na wat vluchtig handjes schudden met de heer, de vrouw en de kids des huize, stonden we (plukeenroos en ik) oog in oog met een pracht bak!
Afbeelding

Afbeelding

Na enkele minuten onze tele-lens-neuzen tegen het raam te hebben gedrukt kwamen ook Marco en BasP, met zoon Wouter, binnen. Gelukkig had Yme afgezegd, zodat we uiteindelijk meer roomboterstaaf bij de koffie te verdelen hadden. Die gedachte werd echter al snel afgestraft door de roomboterstaaf in kwestie.. Man wat was dat ding heet!

Afbeelding

Tussen de koffie en de ‘gewoonlijke’ oeh’s en ahh’s om Nvr’s aquarium door, kwamen de meest diverse gespreksonderwerpen over tafel, waaronder lekke aquaria’s en massa’s water over de vloer. Ja de stemming zat er goed in, en tussen plukeenroos door mochten de overige gasten soms ook wat zeggen :lol:

Afbeelding

De bak van Nvr is een Juweeltje Vision 260 liter schoon aan de haak met de subtiele afmetingen van 123x45x62 cm. In de lichtkap was een miniatuur zonnebank gebouwd en dat was aan de plantjes af te zien.
De bevolking bestaat uit een variabel aantal Epiplaty dageti,
Afbeelding

Afbeelding
Moenkhausia pittieri,
Afbeelding

Afbeelding
Kegelvlekbarbeeltjes,
Afbeelding

Afbeelding
Botia sidthimunki,
Afbeelding
Carnegiella strigata strigata
Afbeelding
en garnaaltjes.
Afbeelding

De beplanting bestond uit; Javamos, Aponogeton ulvaceus, Javavaren, Microsorum brassii,
Marsilea minuta, Prosperpinaca palustris, Vallisneria, Lindernia rotundifolia 'Varigated, Lagarosiphon madagascariensis, Pogostemon helferi, Nymphaea Glandulifera, Najas, Anubias, Riccia, Microsorium windelov, Bacopa australis

Afbeelding

Zelf was de eigenaar uiteraard niet helemaal tevreden over hoe de bak er bij stond, maar dat hebben we vaker gehoord, en prikken we zo doorheen! Zijn zoons waren wel trots op de bakjes in hun slaapkamer, en daar hadden ze alle reden toe. Deze 60cm juweeltjes halen over een aantal jaar hun vader met gemak in bij de keuringen.

Afbeelding

Afbeelding

Later op de middag nodigde Nvr ons uit een kijkje te nemen bij de vereniging waar hij lid van is. Omdat een aantal van ons nog nooit een aquariumvereniging van binnen had gezien (en Marco nog een kleine 250 flyers kwijt moest raken) waren we uiteraard erg nieuwsgierig. Na enkele schijnbewegingen door Den Helder leidde een baby blauwe Citroën ons naar A.V. de Glasbaars.

Binnen stonden een aantal leuk ingerichte bakjes en een bar. Een ruimte verder had zich een ware aquariumwinkel gevestigd, waar leden hun spulletjes aan konden schaffen. De ruimte stond vol met bakken met vis, waar onder een aantal erg interessante soortjes, maar ook hout, planten, plantenvoeding en vis voer was te koop voor zachte prijsjes. We keken werkelijk onze ogen uit, en nadat Marco de halve vereniging leeg had gekocht (onder telefonische begeleiding van Dina) lieten we de aquariumvereniging achter ons en keerde terug naar het huis van Nvr.

Zoals gebruikelijk, vlak voor het einde van een bakkenschouw, werd de bak van de gastheer nog even systematisch leeg geroofd :lol:

Vraag: Hoeveel aquarianen zijn nodig om een aantal Epiplaty’s uit te vangen? Antwoord:
Afbeelding

En alhoewel ik nu meer weet van spanplafonds dan ik zou willen, was het een ontzettend geslaagde middag en heb ik het voor geen goud willen missen. We bedankte Nvr voor de gastvrijheid en gingen richting Schagen om nog snel (10 min. voor sluitingstijd) een 6 tal Cleithracara maroni op te halen..
Geplaatst: 02 maart 2008, 15:08
van: Opzichter
Gewijzigd: 17 jan 2010, 17:40
van: Opzichter
Bekeken: 2181

[ Toon onderwerp ]

Keer terug naar Bakkenschouwen