Dartscafe Veluwezicht

21-01-2007 door Kardinaaltje

Het is 08 dec 2023, 4:39


Beste lezers,

Vol ongeloof, dat er in Ede flats staan die meer dan 10 verdiepingen hoog zijn, waagden we het er toch maar op om eens een kijkje te gaan nemen bij een koppel onderwijzend personeel en hun planten en dieren.

De trap nemen, zou energieverspilling zijn voor de geplande sportiviteiten en de lift vertrouwden wij niet zo. Een heus dilemma, wat zich ontpopte in een risicovolle onderneming door toch maar gebruik te maken van de hijskamer.

Wat als kinderkamer door de architect van de woningen is bedoeld, was gevuld met VVV-enden VVV-ers, die de beschikking hadden over 2 pc’s, alwaar Ton en Jabas de hele middag niet achter vandaan te slaan waren.
Alsof het lot Ton tartte, bleek VVV tot overmaat van ramp er ook nog even (voor mijn gevoel) een kwartiertje uit te liggen. Alleen de gedachte al bij Ton, dat degene die dit probleem op kan lossen een meter van hem af stond en minstens een uur reistijd nodig zou hebben, om dat probleem de wereld uit te helpen, bracht een angstaanval bij Ton steeds nader bij.

Pietertje kijkt teleurgesteld naar zijn bak.
Er moet worden gedart, niet naar bakken worden gekeken.


Afbeelding

Agnes bleef maar koffie zetten en die moesten we opdrinken ook. Al snel bleek, dat Agnes niet alleen de koffie rijkelijk liet vloeien, maar ook het bier. De trieste dartscores en dus het onbruikbaar geworden vakje 1, verbaast me dan ook niets.

Op de kalender hadden ze hoger gescoord

Afbeelding

Zaken gaan voor het meisje

Afbeelding

Met een enigszins plichtplegende attitude tijdens dit toernooi, was Pietertje bereid mij de data te geven over de zaken, waar het allemaal om begonnen was. Als ik het me goed heug, ging dat om paludaria en aquaria. Teneinde raad begon Pietertje maar zelf te schrijven, want de sfeer werd steeds rumoeriger en Pink Floyd zat er zich ook mee te bemoeien. Op dat moment begon er ook nog iemand een pianoconcert weg te geven in het hoofdvertrek. Wie dat was, weet ik niet, omdat ik me beter niet door het pijltjessalvo kon begeven om op onderzoek uit te gaan. Het klonk in ieder geval wel talentvol. Gelukkig lagen de drumstokjes niet in het zicht en hingen de gitaren vastgenageld aan de muur.

En nu de bijzaken:

In de kroeg;
een drielingpaludarium, waarin de fruitvliegjes zeer natuurgetrouw letterlijk alle kanten op konden. Hiervan wordt beweerd, dat er in 2 bakjes Leucomelas tricolors en een Lepidactylus lugubris (Gekko) rond huppelen.

Jaja.... :roll:

Afbeelding

Ik voel me danig in de maling genomen

Afbeelding

Afbeelding


Daarnaast staat een Tanganyikabak, welke wordt bevolkt door 8 Neolamprologus brichardii en hun kindjes, 1 x Lamprologus transcriptus, 1 x Ancistrus, 2 x Lamprologus sexfasciatus en 1 x Astatolopia burtoni (whatever that may be, het heeft in ieder geval niets met de Italiaans keuken te maken)


Afbeelding

Royalty met bijbehorende allure


Afbeelding

Afbeelding

De troonopvolging


Afbeelding

Een onderdaan

Afbeelding

De afmetingen van dit aquarium zijn 120 x 40 x 50 cm en wordt gefilterd over een JBL
Crystal Profi 500 van 1000 l/h, v.v. opvoerbioloog van 60 x 30 x 40 cm.
Hierin zitten filterwatten, geëxpandeerde kleibollen, matten en stro.
De stenen zijn Ardenner breuksteen en daarop was voldoende “Aufwuchs” aanwezig, maar dat geldt ook voor de planten, die ik nog net herkende als Vallisneria spiralis en Anubias.


Nu gaan we over op het nette, geciviliseerde hoofdvertrek:

Daar staat een prachtige Discusbak, waarvan me opviel, dat het water kristalhelder is.
Deze wordt bezet door 3 blauw turquoise en 3 rood turquoise Discussen.

Afbeelding

Hoe kan het ook anders......

Afbeelding

Afbeelding

De Daltons

Afbeelding

Afbeelding

Onschuldig puistje

Afbeelding

Vergezeld door plm. 40 forse Kardinalen, 1 Plecostomus sp. en plm. 15 Corydoras sp.

De afmetingen zijn 130 x 60 x 60 cm. Filtering vindt plaats d.m.v. een bioloog van 120 x 40 x 40 cm met een opvoerpomp van 1500 l/h.
Daarin zitten matten, watten, lavagranulaat, stro, turf, Amandelboomblad en een oerbrood.

Hier het bewijs in het linkerdeel

Afbeelding


Verwarming:
300 Watt thermostaat.

Plantenbestand:

Echinodorus bleheri, Ech. magdalensis, wat ook zomaar een Sagittaria subulata zou kunnen zijn. Ech. Ozelot?, 1 rode Nymphea en Limnobium laevigatum.

Afbeelding


Toen de laatste aanwezigen aanstalten maakten tot vertrek, voelde Pietertje nog even onbedwingbare behoefte ook een pianosolo weg te geven, omdat het voornemen tot afscheid nog geen afscheid hoeft te impliceren.
Uiteindelijk is Pietertje er toch in geslaagd zijn gasten huiswaards te doen keren.

Pieter en Agnes, jullie verdienen een staande ovatie voor de enorme gastvrijheid en de gezelligheid.

Is getekend,

Kardinaaltje.

Note:
Foto's Hans Booij en Ton Diender.
Helaas ben ik gebonden aan het verkleinen van veel foto's.
Geplaatst: 01 maart 2008, 19:20
van: Opzichter
Gewijzigd: 28 nov 2010, 15:15
van: Opzichter
Bekeken: 2182

[ Toon onderwerp ]

Keer terug naar Bakkenschouwen