derde plaats
Veni Vidi Vissie
Veni Vidi Vissie Forum Index
Het drijvend aquarium forum
 Nano wedstrijd Veni Vidi Vissie

De inzending van: Plukeenroos

PeterH

Overzicht

robertv
 

Marco A.

Algemene indruk: Normaal verfoei ik plantjes die strak tegen de voorruit staan, maar zo af en toe zie je dan toch weer toepassingen die je op je vooroordeel doen terugkomen. Hier vind ik de magdalensis op de voorgrond namelijk juist voor een zeer fraai extra effect zorgen. Het hout met de kleine plantjes Javavaren er bovenop geven een goede dieptewerking. Misschien dat de nu onzichtbare gayi op de plek van de Egeria en de Egeria als wegwerking voor de techniek nog sterker zou staan,

Planten: De Magdalensis is wel wat bleekjes; komt misschien wat ijzer tekort. Verder een leuke plantenkeuze. De voor umbrosum uitgescholden plant is echter een H.micranthemoides.

Dieren: Met een bezetting van uitsluitend garnalen is de nakweek een 100% veilige toekomst gegeven. Toch mis ik iets zwemmend door de bak.


Willem v/d K.

Totaal: Techniek rechts wegwerken , het is zo wel een erg volle compositie. Laat dingen weg of hanteer het snoeimes op tijd.

Planten: Echinodorus wordt erg fors hoor als voorgrond plantje in dit soort aquaria evenals de Egeria

Vissen: goed en leuk !!!!


Vic T.

Tank as a whole Excellent effort! The placement and contrast between the plants and the wood is very well done. A smaller foreground plant and a little bit more midground plants of different color will make this tank almost perfect!

Plants The plants look good. It will look much better with a smaller foreground plant and some tidying up of the stem plants

Fish/Animals The red shrimps contrast very nicely with the rest of the tank. Adding a few mid-level swimming fish will be picture perfect!


Planta

Mooi en gezond aquarium. Maakt ook een volwassen indruk. Hout iets te groot voor dit bakje maar wellicht dat bedekking met wat javamos het wat minder maakt in de toekomst.


Erik P.

Lekker jungle bakje, waarbij toch leuke contrasten aan zijn gebracht. De Egeria najas zal wel erg hard groeien, hou die goed in toom. Voor de bewoners zou het verder begroeien van het hout met javamos lekker zijn. Mooie diepte gecreŽerd door het hout met javavaren.

De planten zien er goed en gezond uit, de Echinodorus magdagalensis ouderplanten zou je misschien een stuk je naar achteren kunnen zetten, of de grotere planten verwijderen.

Leuke bezetting met deze vuurgarnalen, misschien een klein visje erbij voor de spanning in de bak (Boraras,Heterandria)?


Aquarium:
Aqua-40 (27 liter)
Techniek:
verlichting: 11 Watt 840.
filter: aqua-flow1
verwarming: Sera 50W
Planten:
Micranthemum umbrosum
egeria najas
Cladophora aegagropila (mosbal)
echinodorus magdagalensis
vallisneria natans "biwaŽnsis"
Potomegeton gayi
Dieren:
Neocaridia denticulata sinensis var. red
Waarden:
Ph 7
Kh 4
NO3 5
PO4 0,2
25 gradenPeterH

Overzicht

robertv