Veni Vidi Vissie
Veni Vidi Vissie Forum Index
Het drijvend aquarium forum
 Nano wedstrijd Veni Vidi Vissie

De inzending van: Sonnie

robertv

Overzicht

Wilma
 

Marco A.

Algemene indruk: Op zich een leuke bak, maar de bak oogt wat vlakjes. De vorm die de Hemianthus nu heeft geeft de mogelijkheid om die te flankeren door wat hogere planten om zo een goede dieptewerking te creëren. De Marsilea achter de Rotala geeft waarschijnlijk een beter effect dan voor de Vallisneria. Ook verdient het aanbeveling 1 kleur te keizen voor de stenen; zeker bijna volledig witte stenen komen vaak niet zo heel natuurlijk en mooi over.

Planten: Goed om te zien dat ik niet alleen problemen heb met de Lobelia. Verder staan de plantjes er redelijk goed bij.

Dieren: Rasboras hengeli is een leuk gekozen soort voor dit type aquarium. Gezien de grootte van dit diertje is de huidige school van voldoende grootte. Verstandig visbestand dus.


Willem v/d K.

Totaal: De bodem is wel erg licht gekozen , Houdt de groepen wat meer gescheiden , Goede steen keuze.

Planten: Lobelia wel erg iel , Probeer een enkele tak van de Rotala langs het oppervlak te laten groeien. Rest keurig en goed.

Vissen: Trichonostigma hengeli , is niet geschikt voor deze kleine bakken heeft meer ruimte nodig in een minimale groep van 12.


Vic T.

Tank as a whole Good contrast of colors, but the plants are not dense enough and there is a lack of some midground. Some rearrangement and additional background plants would improve the look.

Plants The plants look good, but are not dense enough.

Fish/Animals You should try to capture photos of the Rasbora Hengeli when they are schooling.


Planta

Een leuk helder aquarium. Lekker veel open voorgrond De steentjes zijn wat verschillend en stenen met dezelfde kleur zou de bak wat meer uniform maken


Erik P.

Oei, erg witte bodem. Ik hoop dat de Hemianthus callitrichoides de bodem snel gaat bedekken. Dit bak je is als het is volgegroeid een paradijsje voor de visjes, mooie randbeplanting en veel zwemruimte.

Ik zou er nog een paar lobelia’tjes bijzetten en deze ook goed laag houden, dan heb je een mooi contrast met de Rotala indica/rotindifolia. Ik denk niet dat de Marsilea sp. Iets toevoegt in de bak, die kan je net zo goed weglaten.

Trigonostigma hengeli leuke vis die niet al te groot wordt, samen met de Corydoras Pymaeus is dit een prima visbestand.


Aquarium:
Aqua-40 (27 liter)
Techniek:
verlichting: standaard
filter: aqua-flow1
verwarming: 25W
Planten:
Rotala indica
Vallisneria ??
limnophila heterophylla
Hemianthus callitrichoides
Anubias nana
Marsilea sp.
Dieren:
9 Corydoras Pymaeus
7 Rasboras Hengelirobertv

Overzicht

Wilma