Veni Vidi Vissie
Veni Vidi Vissie Forum Index
Het drijvend aquarium forum
 Nano wedstrijd Veni Vidi Vissie

De inzending van: Wilma

Sonnie

Overzicht

Willem van Wezel
 

Marco A.

Algemene indruk: Wat jammer toch dat de Limnophila net niet op het juiste moment de goede hoogte heeft. Iets langer, en de bak was ontdaan geweest van de optische muur die nu achterin ontstaat. Tevens gaat er daardoor nu redelijk wat dieptewerking verloren; iets dat door de plaatsing van de stenen juist een sterk punt zou kunnen zijn. De steen rechts nog ietsje meer naar achteren gaat dat nog beter maken.

Planten: De Limnophila heeft het een beetje zwaar, getuige ook de luchtwortels. Helaas lichte alggroei op de Lileaopsis en de Hemianthus gaat pas echt effect geven als het een mooie uitgegroeide mat is geworden. Alle gekozen planten zijn trouwens perfect voor de Aqua-40.

Dieren: Allemaal zeer leuke diertjes voor de bak. De opmerking dat 1 soort Corydoras de voorkeur zou hebben (ook voor het zicht) is waarschijnlijk een open deur.


Willem v/d K.

Totaal: Bodem . Zorg dat er contrasten ontstaan en dat de plantengroepen gescheiden blijven. Een enkele rond/grofbladige plant zal wonderen doen evenals een rode plant. Ik mis ook hier een duidelijk plafond in de bak.

Planten: Rustig aan met t aantal soorten, anders wordt t erg onrustig. Limnophila is een brute groeier

Vissen: Snap de combinatie niet , Corydoras hastatus met Corydoras pygmeus , beide lijken bijzonder veel op elkaar. Weinig sterke combinatie , bovendien hebben deze soort Corydoras nogal wat zwemruimte nodig.


Vic T.

Tank as a whole Very good dense growth. The placement of the moss should be adjusted because it divides the tank into two. The middle two rocks should also be rearranged so the tank does not look so asymmetrical. A bit more variation of plant color will help too.

Plants More plant variation will be good. Also, in a natural scape, the plants should blend well into each other.

Fish/Animals Try to wait for the shrimp and corydoras to come out for the photos. You can try sprinkling some very fine sinking food which will not be obvious in the photos.


Planta

Mooi bakje. Fraaie stenen maar ze zouden iets speelser geplaatst mogen worden. Plaatsing van een stengelplant met wat breder blad zou de achtergrond wat sterker maken


Erik P.

De eerste indruk is er een van jungle, zoals we al meer hebben gezien in deze wedstrijd. Deze bakjes zijn een genot voor de garnalen en vissen die er in leven. Let wel op dat je corydoras hastatus en corydoras pygmaeus beide wel wat open bodemvlakte willen om in te scharrelen ondanks dat ze veel zwemmen. Probeer de stenen niet zo paralell aan de voorruit te leggen dat komt de diepte ten goede.

De Limnophila moet je goed in toom houden deze loopt snel uit de klauwen in zo’n klein bakje. Probeer tussen de planten wat meer contrast te krijgen nu is het veel van het zelfde. Het ziet er wel allemaal goed gezond uit.

corydoras hastatus & corydoras pygmaeus wij elkaar in één bak vind ik niet zo geslaagd, ze lijken wel heel erg op elkaar, en dat is jammer. Beter is om het bij een soort te houden en dan evt. een vrijzwemmer erbij. Wel is de combinatie garnaal / corydoras leuk.


Aquarium:
Aqua-40 (27 liter)
Techniek:
verlichting: standaard
filter: aqua-flow1
Planten:
1 Lilaeopsis noveazealandia
2 Hemianthus sp
3 Eleocharis acicularis
4 Limnophila sessiflora
5 Vesicularia dubyana
Dieren:
10 corydoras hastatus
5 corydoras pygmaeus
15 Neocaridina serrata var. BeeSonnie

Overzicht

Willem van Wezel