Eerste plaats
Veni Vidi Vissie
Veni Vidi Vissie Forum Index
Het drijvend aquarium forum
 Nano wedstrijd Veni Vidi Vissie

De inzending van: Willem van Wezel

Wilma

Overzicht
  (Einde)  
 

Marco A.

Algemene indruk: Aan de hand van zijn werk herkent men de meester (good luck translating that one Vic ;-)). Met andere woorden, ook zonder naam bij de bak is te achterhalen van wiens hand dit bakje is. Echter, niet alles dat in het groot mooi is werkt ook in een klein aquarium. Veel van de dieptewerking gaat nu verloren doordat er te veel plantensoorten in staan. Dat alggroei ook zeer fraai kan zijn zien we aan de alg op het stuk hout. Dat er ook dingen zijn die altijd werken, dus ook in een kleine bak bewijst de luifelende Vallisneria.

Planten: Enkele vaantjes, maar ook een paar Saurus hebben gele bladen. Verder gaat de Althernanthera niet lukken in dit bakje zoals die nu is geplaatst. Wat dat betreft zijn de hydrotrix, Hemianthus micranthemoides (geen umbrosum!) en de petchii veel beter geschikt.

Dieren: Ook met de dierkeuze verdient het de voorkeur terughoudend te zijn. Slechts een middenzone visje is eigenlijk genoeg. En dan verdienen wat mij betreft de prachtige formosa’s de absolute voorkeur.


Willem v/d K.

Totaal: Grind langs de voorruit is storend , Rustig aan met t aantal soorten . Compositie is mooi maar erg druk. Contrast Hygrophila difformis versus Hydrotrix gardneri , niet geweldig

Planten: Maar liefst 9 soorten , woeii , erg drukkies , voor maar 40 cm . Hygrophila difformis is niet te handhaven , wordt te groot. Vallisneria in de gaten houden.

Vissen: Ik snap de 4 Xiphophorus maculatus , vanwege het contrast dus , echter een schooltje bestaat uit 12 stuks , en dan wordt t wel erg drukkies.


Vic T.

Tank as a whole Awesome! Excellent color and depth. There is a slight lack of focal point, and the Vallisneria will look better when moved backward to the midground or background. Fantastic attention to detail.

Plants Great choice of plants for color, shape and contrast. Some slight rearrangement and selective pruning will have great effect.

Fish/Animals Good choice of small fish, but the platy seems out of place and makes the tank look small.


Planta

Gezonde plantengroei en mooie dieptewerking. De rode plant links trekt wat veel de aandacht en die zou ik verwijderen.


Erik P.

Tja, Het is duidelijk dat het concept van Willem’s grote bak ook hier is toegepast zie de luifelende Vallisneria. Helaas is het een beetje te druk in de bak, de 1 plant per 10 cm regel gaat voor kleine bakjes dan wel niet op, maar het is wel heel druk daarbinnen. Er mogen wel wat soorten uit.

De Althernanthera valt nu weg door de vallisneria, waarom hem dan niet gewoon weghalen? Verder is het duidelijk dat Willlem de planten goed en gezond kan houden. Maar zoals opgemerkt is minder hier echt beter (Less is more).

De plaatjes kunnen wat mij betreft beter elders onderdak krijgen, ik snap dat voor het contrast deze zijn ingezet, maar laat ze weg. De formosa en boraras zijn leuke combinatie omdat de formosa’s toch door de hele bak zwerven.


Aquarium:
Aqua-40 (27 liter)
Techniek:
verlichting: PL-11 watt 840
filter: aqua-flow1
verwarming: 50W
Planten:
Cryptocoryne Petchii
Hygrophila Difformis
Althernanthera Rosefolia
Rotale Indica
Saururus Cernuus
vallisneria torta
Hydrotrix gardneri
Micranthemum umbrosum
Cladophora aegagropila (mosbal)
Dieren:
Neocaridia denticulata sinensis
4 Rode koraal platy
2 Kleine Ampularia
10 x Heterandria Formosa
18 x Rasbora BrigitaeWilma

Overzicht
  (Einde)