Veni Vidi Vissie
Veni Vidi Vissie Forum Index
Het drijvend aquarium forum
 Nano wedstrijd Veni Vidi Vissie

De inzending van: Corydoras

A3aan

Overzicht

Erik22
 

Marco A.

Algemene indruk: Door het zwarte grind met de lichtere achterwand verlies je in deze bak een hele hoop dieptewerking. Door iets meer te spelen met het hout en een paar takken wat meer nog naar voren te laten komen wordt de dieptewerking ook al een stuk beter.

Planten: De moederplant van de E.schlueteri heeft nu nog slechts bladeren van de bovenwatervorm. Op het moment dat die de grotere onderwater bladeren gaat maken wordt die net te groot voor het aquarium. De verticulata is een leuke plant voor deze doeleinden. Als je E.tennellus koopt in de winkel krijg je heel vaak wat anders in je handen gedrukt; ik vrees dat dit hier ook is gebeurt.

Dieren: Een werkelijk uitmuntende viskeuze met de dwerg-knorgoerami. Schitterende dieren die wat betreft gedrag en formaat prima in een Aqua-40 kunnen. Op dit front heb je voor mij zeker punten gescoord.


Willem v/d K.

Totaal: Fraai mini speciaal aquarium , zeer fraaie hout compositie. Spa blauw is om te drinken , ik zou kiezen voor regenwater. Jammer geen waterwaardes

Planten: Echinodorus schleuteri zal zo nooit in kunnen groeien , Echinodorus tennelus vergt zeer veel licht , Ik vermoed overigens dat het Saggittaria graminea is . Lemna gibba of eendenkroos in de bak is ellende opzoeken.

Vissen: Trichopsis hoeveel mannen en hoeveel vrouwen ? Maak er wellicht een trio van , voor 2 heren is hier te weinig plaats. De groep garnalen mag voor wat mij betreft forser.


Vic T.

Tank as a whole Very good wood arrangement and choice of foreground plants. The foreground will look very good when the plants grow denser. The Echinodorus in the background is too big and the tank loses depth and size. The floating plants are also distracting and make the tank look short.

Plants Plants look like they are growing well, but the colors are too similar. Choosing plants of smaller size and different color will make the tank look bigger and set off the focal point.

Fish/Animals Nice fish. Unfortunately they do not seem to swim in the open much.


Planta

Fraaie bak met goede dieptewerking en goed gebruik van klein hout. Echinodorus wordt te groot. Voorgrond fraai. Goede viskeuze !


Erik P.

Leuk bakje dat doet denken aan een speciaal aquarium maar het niet is. De diepte zou nog beter zijn als de wortels anders neergezet worden. Je kunt van dit bakje een mooie speciaalbak maken, echter (helaas) passen de fantastische gouramiís er dan niet meer in. Heeft een leuke sfeer.

Met de planten moet je goed uitkijken de Echinodorus is eigelijk niet geschikt voor deze kleine bakjes, daar wordt hij als de groei goed is veel te groot voor. Kijk ook uit dat de drijfplanten niet de hele oppervlak volgroeien die kans zit er dik in. Beter is om bijvoorbeeld een Marsilea drijfbladeren te laten maken. De waternavel en Sagataria sp. (volgens mij is het geen E. tenellis) zijn een goede keuze.

Het visbestand is uitstekend voor deze bakjes, die dwerg-knorgoerami (Trichopsis pumila) is een uitstekende keuze. Hopelijk gaan de garnalen zich nog uitbreiden die mogen nog wel in een grotere groep gehouden worden, eigelijk zou daar ook de NBAT-regel qua scholen (minimaal 12) op van toepassing moeten zijn, ze voelen zich veel beter in een grote groep.


Aquarium:
Aqua-40 (27 liter)
Techniek:
verwarming,
Verlichting: PL 11 Watt 50/50 (standaard Aqua 40)
geen filter (in plaats daarvan per week met 3ltr kraanwater/ 3ltr spa-blauw verversen)
Planten:
Echinodorus schlutteri
Echinodorus tenellus
Hydrocotyle verticillata
Limnobium laevigatum
Dieren:
4 Trichopsis pumila
5 neocaridina denticulataA3aan

Overzicht

Erik22