Veni Vidi Vissie
Veni Vidi Vissie Forum Index
Het drijvend aquarium forum
 Nano wedstrijd Veni Vidi Vissie

De inzending van: erik22

Corydoras

Overzicht

ivo
 

Marco A.

Algemene indruk: De bak oogt nog erg steriel; iets dat ongetwijfeld te maken heeft met het feit dat de bak nog niet zo lang staat in de huidige opstelling. Volgende keer wel iets meer water in de bak doen voor de foto. De plaatsing van de “hardware” (het hout en de stenen) is zeer leuk gedaan. Vooral de “arm” van het hout waar het straatje van stenen onderdoor wegloopt, is goed en zorgt voor een leuke dieptewerking.

Planten: Aan de planten is duidelijk te zien dat ze nog niet zo lang geleden zijn gekocht. De Stellata wordt op termijn veel te hoog voor zijn huidige positie, zeker omdat deze niet zo fijn reageert op te veel snoeien. Ook met de verlichting die er standaard in de Aqua-40 zit (11 Watt PL) is deze plant zeer lastig te houden.

Dieren: Ik weet niet of het toeval is dat er geen aantallen staan vermeldt bij het aantal black mollies. Het zijn er naar mijn idee wel erg veel. Dat is trouwens jammer, want de aanwezige gobiussoort (Rhinogobius wui, en dus niet Chlamydogobius eremius) verdienen betere bakgenoten.


Willem v/d K.

Totaal: Contrasten . rand met grind vind ik storend. Jammer dat techniek erg zichtbaar is achter de bak . Echter wel mooi en apart.

Planten: Ceratophyllum demersum mag veel forser en wordt dat ook , Cryptocoryne is wel erg vers. Hygrophila zal zo niet uit groeien.

Vissen: Black mollies worden veel te groot voor deze bak , zeker de groep op de foto. Gobies of grondels in combinatie met garnalen. Grondels gedragen zich als pitbulls.


Vic T.

Tank as a whole The tank is too bare now, but some re-arrangement and time can give very good results in the future. The wood draws too much attention away from the plants.

Plants The plants look very clean but are not mature enough. They will look very nice when the colors come out.

Fish/Animals Very simple fish, but they are nice and can look very dramatic if the plant growth is more dense.


Planta

Jonge bak met nieuwe planten. Hout en ronde stenen matchen niet goed. Hout meer bedekken met javamos en achterin wat fijnbladerige planten. Erg veel Mollies voor zo'n bakje.


Erik P.

Leuke bak, met een aparte voorgrondplant: Eustralis stellata deze wordt meestal als achtergrondplant gehouden. Het stuk hout is een mooie blikvangen die de techniek bijna versluierd. Als je dat laat begroeien met een plant (mos, hemianthus) dan is de techniek helemaal weg. Probeer het grind een beetje van voor naar achter te schuiven zodat je niet zo erg de rand ziet.

De planten zijn duidelijk nog vers in de bak, maar er is al te zien dat er veel potentie is. Als je geen achterwand heb probeer dan voor de foto in ieder geval de draden erachter uit beeld te houden. Misschien kan je voor de Hygrofola angustifola beter een klein bladige soort neerzetten (belgisch groen?).

Jammer dat er black mollies in deze bak zitten, deze passen er echt niet in, als ze ze goed verzocht halen ze de 10cm wel! Dan kunnen ze zich net aan keren. DE gobius is een mooie vis en qua grootte op het randje. Ik hoop dat je één man en twee vrouwen erin heb zitten. C. serrata is natuurlijk altijd leuk (ook hier geld zoals ik bij eerdere aqua-40’s heb gezegd er moet een grotere school in.).


Aquarium:
Aqua-40 (27 liter)
Techniek:
1: Sera 100W thermostaat verwarming
2: AquaFlow filter
3. Hout
4. Lavastenen
Planten:
5. Hygrofola angustifola
6. Cryptocoryne willisii
7. Eustralis stellata
8. Hoornblad
Dieren:
3 Chlamydogobius eremius
7 Caridina serrata
black molly'sCorydoras

Overzicht

ivo