Veni Vidi Vissie
Veni Vidi Vissie Forum Index
Het drijvend aquarium forum
 Nano wedstrijd Veni Vidi Vissie

De inzending van: PascalvnN

P4hout

Overzicht

PeterH
 

Marco A.

Algemene indruk: Zeer goed gelukte opzet volgens het “Nature Aquarium” principe. Heel erg sterke compositie met het hout en de Anubias. In combinatie met de rijk begroeide voorgrond en de balansea die het geheel versterken. Een van de beste composities van alle deelnemers.

Planten: Echt heel erg jammer dat er een lichte alg groei aanwezig is op zowel de Anubias als de Bolbitis. De Salvinia is te gevoelig voor druppelende condens op de blaadjes om een succes te worden in een Aqua-40 bakje. Zoals is te zien gaan de plantjes dan bruin kleuren en afsterven.

Dieren: Sterke en verrassende keuze voor de neontetra. Deze kweekvariant kende ik nog niet, maar juist het feit dat het gebruikelijke blauw bij deze variant meer gemarmerd wit is maakt hem geschikt om de compositie af te maken. Een van de neon’s (uiterst rechts op de foto) lijkt niet helemaal gezond.


Willem v/d K.

Totaal: Op zich mooi , jammer van de achtergrond , oogt daardoor niet echt natuurlijk

Planten: Glossostigma is wel erg overheersend op deze wijze , Bolbitis heudeloti voegd erg weinig toe aan t geheel . Cryptocoryne balansae mag toch wel wat forser , maar wordt dan wellicht te groot .

Vissen: De totale hoeveelheid is welicht wat veel , Paracheirodon innesi ‘diamant’ behoeft ietwat lagere temperaturen , liefst ook nog 12 stuks , 40 garnalen en Ottocinclus.


Vic T.

Tank as a whole Good arrangement with excellent contrast of colors and shape, but there is too much foreground and there are not enough midground and background plants. Removing the floating plants and tidying up the foreground Glossostigma will make the tank look more dramatic when the Bolbitis and Anubias grow more.

Plants Nice choice of plants, however there is a slight algae issue.

Fish/Animals Beautiful fish! They will look very nice when the background plants grow. The photos will look much better if the fish can be photographed schooling.


Planta

Dit aquarium heeft zeker een goede toekomst. Mooi hout en niet te groot. Goed geplaatst. Planten achterin moeten nog wat volwassen worden om het geheel te versterken.


Erik P.

Leuk bakje dat een klein beetje aan amano doet denken. Moet nog wel een stevige “achterkant” (Of zijkant als je een triangel in gedachte heb) krijgen. De glosso wil graag dat de drijfplantjes verdwijnen.

De Crypto moet nog uitgroeien, de vraag is of hij klein genoeg blijft voor in dit bakje. De glosso wil graag meer licht, dan blijft ie lager. Verder zit er op de anubias wat alg.

Leuke visjes erin, ik zou iets minder otto’s en meer neons doen, maar het is een erg leuke combinatie.


Aquarium:
Aqua-40 (27 liter)
Techniek:
AquaFlow-1
25W verwarming
DIY BioCo2
PLS, 11W, 827
Planten:
Glossostigma elatinoides
Anubias nana
Bolbitis heudelotii
Cryptocoryne balansae
Salvinia natans
Dieren:
9x Paracheirodon innesi `Diamant`
10x Otocinclus affinis
40-tal vuurgarnalenP4hout

Overzicht

PeterH