Veni Vidi Vissie
Veni Vidi Vissie Forum Index
Het drijvend aquarium forum
 Nano wedstrijd Veni Vidi Vissie

De inzending van: jeffrey

Ivo

Overzicht

Nano
 

Marco A.

Algemene indruk: Lekker wild en ruig garnalenbakje. Jammer dat op de foto de bak niet helemaal helder oogt. Lekker naturel gehouden inrichting. Een achtergrond beplanting van uitsluitend Javavaren zou het denk ik nog beter en sterker maken.

Planten: Helaas wat lichte alg groei op de Vallisneria, verder zeer geschikte keuzes voor een dergelijk biotoopbakje.

Dieren: Weet je zeker dat deze garnalensoorten niet onderling gaan kruisen? Het zou jammer zijn als de originele tekeningen langzaam weg gekweekt worden. Verder zijn garnalen uiteraard altijd een goede keuze voor deze bakjes.


Willem v/d K.

Totaal: Weinig lijn in te bekennen , Groot brok hout is wel erg massief. Wat overhangend blad of drijfgroen zou hier wel op z’n plek zijn.

Planten: Vallisneria en Microsorium worden erg fors en grof Vissen /Dieren : Op zich geen verkeerde keuze , wel erg drukkies , kruisen deze soorten niet ?


Vic T.

Tank as a whole Very good effort for shrimp tank. The background vallisneria is too big, and the moss is a bit too messy. The tank also needs more color.

Plants Adding more rooted plants, and choosing smaller moss and vallisneria will make the tank look much bigger.

Fish/Animals Nice shrimp, but they are hard to see on the bare foreground.


Planta

Interessant "oerwoud" aquarium! Regelmatig snoeien van het javamos verdicht deze plant en het geheel verwilderd niet zo. Iets kleiner hout zou hebben gemogen.


Erik P.

In eerste instantie ziet het er als een massief bos uit, het hout is ook een beetje overdone. Wel een lekkere speeltuin voor je garnalen, en de jongen zullen hierin zich erg thuis voelen, maar het oog wil ook wat. Wel een paradijs voor ganalen.

Het javamos is natuurlijk een prachtplant voor in deze bak, let wel dat de ‘normale’ javavaren die je gebruikt als je niet oppast de lichtkap gaat optillen. Beter is om de smalbladige versie te gebruiken die blijft klein. De vallisneria staat daar prima.

Kijk dit zijn nu aantallen waarin garnalen zich goed voelen. Let erwel op dat deze twee soorten concurrenten van elkaar zijn en dat het wel eens kan dat je op het laatst maar één soort overhoud!


Aquarium:
Aqua-40 (27 liter)
Techniek:
1: Tetra thermostaat verwarming
2: AquaFlow filter
3. Hout
4. Lavastenen
Planten:
Javamos
Javavaren
Vallisneria Torta
Kleine drijfplantjes: Eikenbladvaren
Dieren:
60 Caridina Bumblebee
20 Caridina Red PerlIvo

Overzicht

Nano