Veni Vidi Vissie
Veni Vidi Vissie Forum Index
Het drijvend aquarium forum
 Nano wedstrijd Veni Vidi Vissie

De inzending van: ivo

erik22

Overzicht

Jeffrey
 

Marco A.

Algemene indruk: Deze bak oogt helaas nog een beetje steriel; iets waaraan alleen meer rijpingstijd iets kan doen. Volgens mij kon er geen druppel water meer in de bak, gezien het feit dat je bijna de gehele strip waar de lichtbak begint onder water hebt gezet. Jammer dat voor de foto niet even de thermometer is weggehaald. De fabrikant van het grind is vergeten een paar steentjes te kleuren. Het stuk hout heeft zeker potentie gezien de vorm. Misschien dat door het wat meer naar voren te leggen het effect nog beter wordt. De Cladophorabal had een leuker plekje verdiend. Nu wordt je blik constant naar het midden van de bak getrokken.

Planten: De planten hebben nog niet de tijd gehad zich aan te passen aan het aquarium en enkelen hebben nog enigszins de bovenwatervorm

Dieren: Verstandige viskeuze met mooie garnalen. Had iets gedurfder gemogen.


Willem v/d K.

Totaal: De bodem oogt op deze wijze niet erg natuurlijk , De mosbol is wel erg centraal gesitueerd , De bodem langs de voorruit stoort erg. Thermometer had je beter ff kunnen weglaten. Ik mis in de compositie iets als dak , een plafond .

Planten: Cryptocoryne en Limnophila ogen wel erg vers , Jammer dat er zo weinig contrast is gemaakt. Zowel Egeria densa als Limnophila sessiflora groeien extreem hard.

Vissen: Een schooltje echte dwergvissen zou ik preferen boven de nu geplaatste homoscene. Wellicht een groepje endler guppen ? of Boraras etc.


Vic T.

Tank as a whole This tank offers a nice corner view, but the background plants are too similar in color. Adding more plants for the midground will help everything blend in.

Plants The plants are very healthy, but care must be taken so that they do not grow too big.

Fish/Animals Unfortunately the guppies do not show up well in the pictures.


Planta

Gezond aquarium en dat is al een plezier om naar te kijken. Iets meer variatie in bladvorm zou mogen.


Erik P.

Een wel heel vers bakje, let op dat je er twee hele snelle groeiers erin heb, (egeria densa, limnophila heterophylla) daarmee haal je jezelf wel iets op de hals. Het mosballetje ligt mooi in het midden daarmee zou ik een beetje schuiven als je het hout naar voren haalt is het beter zichtbaar en creŽer je meer diepte.

De crypto, Micranthemum en mosbal passen erg goed in dit soort bakken, zoals boven gesteld let op dat de andere twee beide snelgroeiers zijn zodat je daar vaak moet ingrijpen.

Leuke garnalen erin, prima. Ik zou als vis toch een kleinere levendbarende soort kiezen zodat je wel mannen en vrouwen kan houden. Als je hier een school formosa (Heterandria formosa) visjes in doet is het al een stuk vriendelijker, ten slotte horen vrouwen er ook bij.


Aquarium:
Aqua-40 (27 liter)
Techniek:
verlichting: standaard
filter: aqua-flow1
verwarming: Sera 25W
Planten:
javamos (vesicularia dubyana)
argentijnse waterpest (egeria densa)
limnophila heterophylla
Cryptocoryne wendtii groen
Micranthemum micranthemoides
Dieren:
4 guppen (mannetjes)
Neocaridina zhangjiajiensis sp. "white perl"erik22

Overzicht

Jeffrey