Veni Vidi Vissie
Veni Vidi Vissie Forum Index
Het drijvend aquarium forum
 Nano wedstrijd Veni Vidi Vissie

De inzending van: robertv

Plukeenroos

Overzicht

Sonnie
 

Marco A.

Algemene indruk: Door de gekozen lichtkleur in combinatie met de achterwand en de bodembedekking oogt het allemaal erg oranje. Je kunt het aanpassen door andere lichtkleuren of een andere bodem te kiezen. Als je dat compenseert met uitsluitend groene planten dan wordt dat effect ook weer vereffend, maar door gebruik van de wallichii wordt het juist versterkt. Dat is jammer, want het hout geeft de bak wel iets extra’s. Indien het 2 losse stukken hout zijn kan je nog proberen om het nu volledig evenwijdige iets te doorbreken.

Planten: De M.umbrosum is in een zeer slechte staat op het moment. Ik vrees ook dat de aanwezige slakken het zeer smakelijk zullen vinden. Ook de Saggitaria kan veel mooier.

Dieren: Slechts 2 slakken in een dergelijk leuke bak vind ik jammer. En dat terwijl er zoveel leuke kleine visjes zijn!


Willem v/d K.

Totaal: Techniek erg zichtbaar , grind is zo niet fraai , De plantengroepen mogen toch wel wat strakker gegroepeerd worden.

Planten: Rotala wallichi , staat maar groentjes is niet de gemakkelijkste keuze , Microsorium pteropus wordt erg fors , Een en ander staat maar pierig en iel. Vissen/Dieren : wel erg saai zo , 2 maar ?


Vic T.

Tank as a whole Potentially good arrangement of rock and wood, but the wood does not look natural when they are both pointing at the same direction. The plants are not dense enough and the colors do not stand out well. A darker color background plant behind the Rotala Wallichi will improve the color contrast.

Plants The plants do not look very healthy. There must be more emphasis on plant health.

Fish/Animals Nice snails, but the tank lacks fish.


Planta

Keuze van hethout is zonder meer ok! De steen leidt wat af en zou ik verwijderen. plaatsing van wat belgisch groen zou de bak wat meer power geven. Verder moet het geheel nog wat aangroeien.


Erik P.

De bak ziet er leuk uit, maar doet wat gelig aan, ik denk dat een 840 ipv de 830 lamp (dus dan 2x 840) een beter effect geeft. Het is duidelijk dat de bak nog moet in groeien, maar het begin is er. Ik zou die stenen er uithalen en daarvoor in de plaats de Micranthemum doortrekken. Het hout is erg mooi denk daar de Micranthemum maar eens doorheen en achter!

Jammer dat de R. wallichii tegen de achterwand wegvalt. Wat straks als ie uitgegroeid is wel sterk is, is de combinatie Micranthemum/sagataria. Wel moet je de Sagataria snel uitdunnen anders gaat die erg snel hoog worden.

Er mogen hier wel meer beesten in. Kijk uit met deze slakken zij lusten wel graag een blaadje (of drie).


Aquarium:
Aqua-40 (27 liter)
Techniek:
verlichting: 2x 11 Watt PL 830 & 840
filter: aqua-flow1
verwarming: Sera 50W
CO2: DIY BioCO2
Planten:
1. Rotala Wallichii
2. Drepanocladus Aduncus
3. Micranthemum Umbrosum
4. Sagittaria Subulata
5. Microsorum pteropus 'Narrow’
Dieren:
2x Asolene Spixi’sPlukeenroos

Overzicht

Sonnie