Veni Vidi Vissie forum home ruimte ruimte
Veni Vidi Vissie forum
ruimte
    Home     Regels     De jury     Prijzen     Deelnemers     Banner     FAQ     Het forum    Moet ik ook op de foto?

Moet je zelf nog herkenbaar samen met de bak in kwestie op een foto zodat zeker is dat het jouw bak is, of in elk geval eentje waar je ooit een keer voor gezeten hebt?
Nee, ondanks dat we van een fors aantal mensen hier de gezichten inmiddels wel kennen weten we ook van velen het gezicht niet achter de nickname. Derhalve hebben we een dergelijke regel achterwege gelaten. Wij gaan er van uit dat iedereen eerlijk spel speelt. Mocht dat niet het geval zijn en we komen er achter wordt je alsnog gediskwalificeerd.

Hoe oud mogen de foto's zijn?

Deze moeten tijdens de inschrijvingsperiode van 30 september 2006 t/m 15 december 2006 gemaakt zijn.

Mogen leden van het Venividivissie forum ook stemmen?

Bepaald de jury de uitslag of hebben de leden er ook nog hun zegje in? Er zullen diverse prijzen uitgegeven worden. Naast de 6 winnaars per categorie komt er een "Best of Show"; degene die volgens de jury de beste aquascaper van allemaal is. Maar daarmee zijn we er nog niet: er komt ook een prijs van de publieksjury. Door middel van stemmen dor de forumleden zal er een publieksprijs, ook wel "Popular Vote" worden uitgerijkt.


FAQ

Wat is de sluitdatum voor inschrijving?

15 december 2006 om 23:59 uur.

De categorieen zijn mij wat onduidelijk!

CategorieŽn waarin je kan deelnemen staan hieronder het gaat hier dus om de bruto inhoud van het aquarium, dus het zand etc hoef je er niet af te trekken. (bv. een aquarium van 60 30 30 heeft een bruto inhoud van: 54liter) Geef bij het insturen duidelijk aan in welke categorie je mee wil doen. In principe is alles wat niet in de categorieen "biotoop" dan wel "paludarium" valt gewoon afhankelijk van het formaat in welke categorie hij valt.

 1. Aquarium < 40L
 2. Aquarium 41-150 liter
 3. Aquarium 151-400 liter
 4. Aquarium 401 - belachelijk groot
 5. Paludarium en aqua-terrarium.
 6. Biotoopaquaria (Malawi, Discussen, etc.)

hoe gaan jullie eigenlijk keuren? Met NBAT regels?

Nee, geen NBAT standaard lijst. Op sommige punten lijkt het daar wel op, maar niet alles.

Er zal worden gekeken naar 4 hoofdpunten:

 • Algemene indruk (maximaal 65 punten te behalen)
  Hier zit zeer veel eigen inzicht van de jury in; er zal vooral worden gekeken naar de layout en uitvoering van het ontwerp van de bak. Storende factoren krijgen minpunten.

 • Dieren (maximaal 60 punten te behalen)
  Er zal zeer kritisch worden gekeken of de dieren op de juiste manier wordengehouden wat betreft leefruimte, gedrag, samengaan met andere bakbewoners, maar ook of ze passen in het totaalbeeld etc.

 • Planten (maximaal 50 punten te behalen)
  De gezondheid van de planten toont zeer sterk op een foto en daar worden de deelemers ook op afgerekend. Ook of ze passen in het totaal plaatje wat betreft vorm, formaat, etc

 • Techniek (max 25 punten)
  De techniek wordt beoordeeld vooral op basis van esthetica (goed weg gewerkt?), funtionaliteit (geen overdreven toeters en bellen, maar moet zeker ook toereikend zijn) en veiligheid. Als wij op de foto al zien dat het onveilig is dan moet het wel heel erg zijn.

De juryleden krijgen een standaardfromulier waarop ze hun bevindingen invullen. Hun persoonlijke inbreng kunnen ze ook nog eens kwijt door per onderdeel maximaal 10-15 bonuspunten te geven danwel 10 aftrekpunten te geven.

In welke categorie val ik?

Mijn bak is niet met straatjes ingericht, maar heeft wel allemaal vissen uit dezelfde regio. De planten komen echter overal vandaan. In welke categorie moet ik me nu inschrijven?

Ho, laten we even duidelijk maken dat een plantenbak in deze context geen standaard aquarium is volgens de Hollandsche school. Het gaat hier om een Scaping wedstrijd; wat dus niemand verplicht om straatjes te maken o.i.d. Dat is juist het mooie van onze jury: alle stijlen worden er in verenigd zodat je vanuit alle gezichtspunten waardering voor je bak krijgt.

In principe is alles wat niet in de categorieen "biotoop" dan wel "paludarium" valt gewoon afhankelijk van het formaat in welke categorie hij valt.Veni Vidi Vissie Keuring 2006

Dit is de site van de VeniVidiVissie aquariumkeuring 2006. Als u een beetje inspiratie op wilt doen, kunt u de site van onze nano-keuring van 2005 eens gaan bekijken (Klikerdeklik). Er staan daar voldoende ideŽen op om inspiratie op te doen. Mocht u nog vragen hebben over deze wedstrijd, dan kunt u dat doen in het daarvoor geopende topic in het forum. (klikerdeklik)

witruimte plaatje ter versiering